Røgen fra loddekolber stiger roligt til vejrs. Tænger, skruetrækkere og elektroniske komponenter ligger spredt over bordene, og kursusdeltagerne sidder bøjet over farvestrålende plasticindretninger.

Pludselig flænger et forvrænget dyrebrøl luften. ”Jens Hansen havde en bondegård” dræver af sted i vaklende tempo, udsat for andeorgel, barbieguitar og plastickeyboard. Dyrelydene dør ud i støj og elektrisk knitren. Vi er på workshop i det musikalske kultfænomen circuit bending!

circuit 1

Circuit bending er kreativ ”mishandling” af elektroniske kredsløb i musikkens tjeneste. Elektronisk legetøj og musikinstrumenter får helt nye lyde ved at ændre på kredsløbene. Resultatet kan betragtes som lige dele avantgardekunst og skæg og ballade. Faktum er, at de ombyggede instrumenter vinder indpas i stadig flere musikalske genrer. Og så gør det jo ikke noget, at man har det sjovt imens.

Selv om vi er på udflugt langt inde i nørdland, kræves ingen særlige forudsætninger for at være med. ”Faktisk handler det om at prøve sig frem, og lytte til resultatet. Og det behøver man hverken at være musiker eller elektronikekspert for”, forklarer underviser John Alex Hvidlykke.

SONY DSC

Kunstnerparret Taina og John Hvidlykke udgør sammen duoen Industrial Strange. De tilhører den lille kreds af praktiserende circuit bendere i Danmark, men de arbejder på at udbrede kunsten gennem talrige workshops i hele landet. John har sammen med sine bandkolleger i CEO Bend-O-Rama spillet på det ombyggede legetøj på festivaler i ind- og udland siden 2007, herunder Re:New, No 9, Click og Roskildefestivalen.

Praktisk info:

Workshoppen finder sted lørdag kl. 12-15.30 i Mødelokale 2 på Niveau 1. Det er for familier med børn fra 8 år, og det kræver ingen forudsætninger ud over nysgerrighed og gåpåmod. Bare mød op og vær med!Antallet af pladser er dog begrænset. Medbring meget gerne et eller flere stykker elektronisk legetøj med lyd, så er du sikker på at få det præcis som du vil have det.