Meld dig som maker til Maker Faire Aarhus 2024

Har du en maker i maven eller er du allerede ude af skabet – og har du lyst til at vise, hvad du makker med?

>> Så meld dig som maker til Maker Faire Aarhus. <<

‘Makers’ er det engelske ord for folk, der skaber ting selv – og Maker Faire Aarhus er en 2-dages festival, som fejrer og styrker gør-det-selv-kulturen. Om du er helt ny eller super erfaren maker er lige meget. Du kan vise, hvad du programmerer, strikker, tegner, bygger, svejser eller noget helt andet.

Hvad kan du forvente som maker?

At deltage som maker på Maker Faire minder lidt om at være stadeholder til en messe. Mange viser ting frem de selv har bygget/hacket/kreeret, enkelte sælger også deres kreationer og de mest populære stande har gerne noget publikum kan få lov til at prøve. Vi hjælper gerne med at stå for tilmelding til og promovering af workshops ved interesse for dette. Der er også somme tider makers uden en fast stand, som i stedet bevæger sig rundt i huset med deres projekt.

De fleste makers har selv meldt sig til, men Maker Faire Aarhus teamet forsøger også at hive særligt spændende makere ind fra udlandet. Det er noget af det der gør det ekstra spændende at være med – at man får mulighed for at inspirere og vidensdele med ligesindede.

I 2023 havde vi 6500 mennesker gennem huset i løbet af weekenden. Det er mere end dobbelt så mange som der normalt kommer på Dokk1. Så tilslutningen til Maker Faire Aarhus er stor. Det betyder også at huset er fyldt med pilfingre og videbegærlige i alle aldre – og man skal indstille sig på at møde en masse forskellige slags mennesker.

 

Det er gratis at deltage som maker, og vi tilbyder heller ikke honorar. Nogle makers har dog idéer der er lidt større end hvad økonomien rækker til. Derfor har vi oprettet en pulje man kan søge for at få tilskud til at gennemføre og udvikle sit projekt. Læs mere om “Puljen for prøveballoner” længere nede.

 

Som maker får du adgang til vores maker-lounge. Her finder du forfriskninger, snacks og gode snakke med alle de andre makers. Der er vegetarisk morgenmad og frokost til alle deltagere, og lørdag tager vi i fællesskab ud og oplever det århusianske byliv sammen – for dem der er til den slags 😉

Vi ❤ vores makers – og mange kommer igen år efter år, netop fordi fællesskabet og oplevelsen er noget helt særligt.

Vi har afsat en lille pulje til at hjælpe med at støtte de gale og geniale idéer – herfra kan du søge op mod 5000 kroner til dit projekt: