Børnenes Hovedstad: LEGO Art Machines
Kom og vær kreativ! Her kan du bl.a. rode med LEGO Technic, tusser og printede blyantsholdere. Vi bygger nemlig vores egne Art Machines eller ‘kunstmaskiner’ – kom og vær med, og se hvor flotte de er! Det er Børnenes Hovedstad, LEGO Fonden og Billund Bibliotek, der byder velkommen her.

lego-art-machines


Byg lige hvad du har lyst til i træ- og papværkstedet!

Det hele handler om at skabe ting selv, og hvorfor så ikke lave et stort område hvor folk bare selv kan bygge løs? Det gør vi! På Udsigten oven for Rampen stiller vi op med masser af træ, pap og værktøj, og så er det ellers bare med at bruge hænderne og fantasien – alene eller sammen med nogle af de andre, som også bygger. Værkstedet er åbent 10-16 begge dage, og de kreative bygmestre Morten Nisker Toppenberg og Malene Holm står klar til at hjælpe dig i gang (og finde førstehjælpskassen frem, hvis du bliver for ivrig ;))

smiling little girl in helmet with hammer and screwdriver sitting on ladder

Kranbygningsværksted
Bagefter vil du måske prøve at konstruere din egen kran? Så kig forbi Dokk1s eget hyggelige værksted i Børnelab, hvor du kan bygge fantasifulde kraner af sugerør og pinde. Der er åbent hele dagen lørdag og søndag, og her må børn i alle aldre (og deres voksne) bygge løs 🙂

Human-Computer Interaction: Lær at bygge en controller
Kongenshus Efterskole har de et linjefag, der hedder Robotbygning. Ret cool, synes vi her i #MMFAarhus! Om lørdagen kan du her på Dokk1 møde de seje elever, som har forberedt en åben workshop i hvordan man som menneske arbejder sammen med en computer uden mus og tastatur. Du kan nemlig lære mere om hvordan man bygger forskellige former for controllere, som man kan bruge til at styre forskellige programmer.

fluebinding

Bind din egen lystfisker-flue
Både lørdag og søndag er der noget for lystfiskerfolket! Her vil Dokk1s egen Ole Thiesen nemlig sidde parat for at lære de nysgerrige, hvordan man binder sin egen lystfisker-flue. Ole har fortalt os, at han bl.a. stiller op med fluen Brenda (opkaldt efter Shannon Dohertys ikoniske rolle i Beverly Hills 90210!), som kan ‘tømme bugten for ørreder’ 😉

Faktoria de ideas
Kom og få ny inspiration til dine egne kreative projekter hos ‘enmandsfirmaet’ Faktoria de ideas aka. Jorge Muñoz – en maker, der kan lide at eksperimentere med genbrugsmaterialer og give nyt liv til gamle objekter, som ingen andre længere vil bruge.

chomsky-lab

Nørd helt igennem hos DD Lab, Chomsky Lab & LEGO Lab
Ud over de åbne makerspaces som f.eks. Open Space Aarhus, Labitat og HAL9K kan du til #MMFAarhus også møde de tre labs for studerende i Aarhus, som på hver sin måde giver plads til at de studerende kan eksperimentere og afprøve deres idéer i praksis. DD Lab er lege/studere/byggeplads for de studerende på Digital Design og Informationsvidenskab. Chomsky Lab er værksted/eksperimentarium for alle der læser Computer Science, og det er LEGO Lab faktisk også – her handler det bare mere specifikt om at udforske robotteknologien, som den f.eks. bruges i LEGO Mindstorms. Alle tre labs stiller til #MMFAarhus op på Rampen, hvor du kan se, røre, lege med og høre mere om en masse af deres fede projekter.

repair-cafe

Repair Café
Hver måned er der Repair Café på Dokk1, og selvfølgelig kan du også møde holdet til Mini Maker Faire. Repair Café er et åbent værksted drevet af en flok søde frivillige, som hjælper dig med at reparere dine egne ting. Til #MMF er der fokus på tøj og cykler, så tag din cykel, din flængede skjorte eller din knapløse bukser med ind på Rampen – så skal det nok blive godt igen 🙂