På Mini Maker Faire kan du møde bæredygtige makers, som aktivt forholder sig til FNs verdensmål.

Deltagerne er blevet opfordret til at finde inspiration i verdensmålene og du kan eksempelvis bygge med genbrugsmaterialer og lære om verdensmålene hos FriRUM Lab, som til dagligt arbejder med at se nye muligheder i de mange materialer, der ellers bare ryger i skraldepanden. Du kan også lære om upcycling af brugt tøj hos Christine Flummer, som har standen Remade Bliss, hvor hun gerne vil øge vores bevidsthed om den miljømæssige side at vores tøj. Du kan komme til foredrag om bæredygtig selvforsyning, Aquaponics, hos Magnus Sønderby. Og du kan designe poser af genbrugsstof på standen Recycled by Frida. Frida er Mini Maker Faires yngste deltager, og hun siger det så fint: “Tanken om bæredygtighed og genbrug betyder noget for mig”.

Genbrugsstationen Reuse en aktiv samarbejdspartner for Mini Maker Faire og leverer eksempelvis genbrugsmaterialer til standen Byg et instrument, hvor publikum kan skabe musikinstrumenter af genbrugsmaterialer – og sætte lyd til!

Den mest bæredygtige stand på Mini Maker Faire belønnes desuden med en præmie.

Verdensrum

Dokk1 er for nylig blevet beriget med “Verdensrum” – et multifunktionelt formidlingsrum, hvor byens institutioner formidler verdensmålene til byens borgere, skoler og turister. Verdensrum er et partnerskabsprojekt, der tager udgangspunkt i Verdensmål nummer 17: ’Partnerskaber for handling.’

Læs mere om Verdensrum.