Hvad gør man, når det gode Maker Faire Aarhus har fået vokseværk og udviklingstrang? Man flytter eventen til foråret og udvider det med en dag, så vi nu også laver maker faire for skoler.

Fra 2023 afvikler vi Maker Faire i slutningen af april, så vi bedre kan udnytte vores fine udearealer og nærhed til vandet (og måske realisere drømmen om en katapult). Vi håber også, at vi når ud til endnu flere eventyrlystne publikummer og glade makernørder, når eventen ikke ligger i direkte forbindelse med efterårsferien.

Det betyder, at der ikke vil være noget Maker Faire Aarhus i oktober 2022. I stedet bruger vi tiden på at skrue et ekstra fedt program sammen til jer.

Maker Faire Aarhus 2023

Vi har allerede lagt datoen fast for Maker Faire Aarhus 2023, og det bliver den 29.-30. april 2023 – så sæt det i kalenderen allerede nu.

Formatet for Maker Faire kommer til at ligne det, du kender. Altså to dages nørd galore, hvor du kan vise, hvad du har loddet sammen derhjemme, facilitere en workshop om XR, skabe en arena for gak og gøgl, demonstrere din fede makerløsning, breake noget badass tegneteknologi, være helt analog med planter og garn, blære med en dypinator, sende raketter til himmels (loftet) og meget meget mere.

Vi offentliggør et call for makers primo 2023, så hold øje med denne kanal og alle de andre, hvor Maker Faire Aarhus færdes.

Maker Faire for skoler

Indtil videre har Maker Faire Aarhus været et weekend-event, men fra 2023 inddrager vi også fredagen, hvor vi inviterer skoleklasser fra Aarhus til at deltage i Maker Faire for skoler på Dokk1. Ambitionen er, at klasserne kan opleve science show, prøve alle de nyeste makerteknologier i et fuldt udstyret makerspace, give gas med robotslåskamp, beundre hvad andre børn har produceret  i makerlabbet på Dokk1, og være med til dimsedemo, hvor udvalgte klasser viser, hvad de har arbejdet med i i håndværk og design-timerne.

Hvis du kender en klasse, som kunne tænke sig enten at deltage i maker-workshops på Dokk1, eller gerne vil udstille produktioner fra håndværkstimerne fredag den 28 april 2023, så skriv til Jane eller Randi.

Puljen for Prøveballoner

Vil du gerne udvikle/bygge/afprøve noget, som skal demonstreres/massakreres/leveres på Maker Faire Aarhus 2023, så kan du søge den nyetablerede Pulje for Prøveballoner til fx udstyr eller materialer. Med puljen vil vi gerne støtte op om vilde ideer og skøre prototyper, som kan være med til Maker Faire. Der kommer mere information om hvordan og hvornår, du kan ligge billet ind på midlerne, i løbet af efteråret.